Wellicht dat u Gijsbert al eens eerder hebt gezien? Misschien niet meteen een bekend gezicht van een BKA-event, maar wél van tv. Afgelopen najaar begeleidde Gijsbert namelijk de bouw van tiny houses bij het RTL-programma Tiny House Battle. Een programma waarin twee teams van amateurbouwers de strijd aan gingen om het beste tiny house te bouwen voor de toekomstige bewoner(s). Gijsbert is samen met zijn compagnon al bijna 5 jaar actief in dit vak en was dus dé aangewezen persoon om de bouwers te voorzien van tips en tricks. Want aan kennis geen gebrek!

Gijsbert: “Het was echt superleuk om aan dit programma mee te doen. De afgelopen jaren zien we een toenemende vraag naar dit type woningen, dus het programma kwam op het juiste moment.

Uiteraard woont Gijsbert zelf ook in een tiny house. “Mijn vrouw zijn ongeveer 5 jaar geleden in onze woning getrokken. Toen nog met kleine kinderen. Nu de kinderen groter worden, merken we dat de ruimte wel wat klein wordt. Dus hebben we plannen om een nieuw huis te bouwen”. Dit nieuwe huis komt waarschijnlijk in Altena te staan. Samen met een groep inwoners is Tiny House Altena opgericht. We hopen net na de zomer ons huis op het nieuwe project te plaatsen. 

Maar Gijsbert: hoe werkt dat nou precies?

“We begonnen 5 jaar geleden met echt kleine huisjes op wielen, tegenwoordig bouwen we steeds grotere prefab woningen, soms modulair, die aan het permanente bouwbesluit voldoen en ook met een hypotheek gefinancieerd kunnen worden. Zoals het getransporteerd kan worden, kunnen wij het bouwen. Bovendien doen we ook het volledige ontwerp en vergunningstraject, bouwen we bio-based en zoveel mogelijk zelfvoorzienend. Hiermee is het een prachtig duurzaam alternatief."