ALTENA ONDERNEEMT SLIM  |  Subsidie Verduurzamen MKB
MKB: SNEL OP WEG MET ENERGIEBESPAREN

energiekosten een “vergeten” kostenpost ?
Voor drukke MKB ondernemers zijn energie en energie besparen vaak niet de eerste prioriteit. Tot de kosten explosief stijgen en je wilt gaan besparen. Waar ga je dan beginnen? Zonnepanelen zijn optie, maar misschien verdien je andere maatregelen sneller terug! Toch maar de oude CV-ketel snel vervangen of een warmtepomp laten installeren? En: zijn er subsidies of financiering mogelijk?

Veel vragen om uit te zoeken, tijd die je liever aan iets anders besteedt! Altena Onderneemt Slim helpt.

logo altena onderneemt slim2x

hulp bij energie besparen
Heb je als ondernemer een z.g. kleinverbruikers gas en elektriciteitsaansluiting[i] dan kun je nu met de Subsidieregeling Verduurzamen MKB (SVM)[ii] tot 80% subsidie krijgen voor het inhuren van een onafhankelijke adviseur die voor je kijkt welke maatregelen in jouw bedrijf interessant zijn en helpen die maatregelen door te voeren.

ook geïnteresseerd om snel energie te besparen?
Meld je aan bij Altena Onderneemt Slim en vermeld ‘interesse SVM’. Wij nemen contact met je op voor een vrijblijvend (en gratis) kennismakingsgesprek.

Altena Onderneemt Slim is een initiatief van de gemeente Altena om bedrijven, verenigingen, sportverenigingen te helpen bij het besparen en verduurzamen van hun energieverbruik.

[i] Je verbruikt per jaar  < 50.000 kWh elektriciteit en < 25.000 m3 gas.

[ii] hier vind je meer informatie over de subsidieregeling.