GemeenteAltena Logo DEF

Extra openstelling voor winkels mogelijk tijdens Hemelvaart en Tweede Pinksterdag

Door de coronacrisis worden winkeliers hard getroffen. Sommigen daarvan hebben de afgelopen weken hun winkel noodgedwongen dicht moeten doen. Anderen hebben verminderd omzet kunnen draaien. Ter ondersteuning heeft het college van B&W besloten om alle winkeliers in de gemeente Altena de mogelijkheid te bieden op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag hun winkel open te stellen. Op die manier kunnen ze extra omzet draaien.


Op dit moment biedt de regelgeving over openstelling van winkels in de voormalige fusiegemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem nog niet dezelfde mogelijkheden voor alle winkeliers. Later dit jaar volgt daarom een nieuwe regelgeving voor winkels in heel Altena. Vooruitlopend daarop heeft het college besloten om alle winkeliers de mogelijkheid te bieden om open te gaan op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. Alle winkeliers krijgen daarmee dezelfde mogelijkheid van extra openstelling tijdens deze officiële feestdagen.


“Juist in deze bijzondere en moeilijke tijd willen we ondernemers tegemoet komen door voor hun allemaal extra openstelling mogelijk te maken. Ondernemers kunnen uiteraard daarnaast ook opengaan op de dagen waarvoor ze een ontheffing hebben aangevraagd.”
Matthijs van Oosten - wethouder economische zaken