Onderstaand bericht ontvingen we via Gemeente Altena vanuit het Holland Expat Center South met het verzoek om deze te delen in ons netwerk. De informatie heeft betrekking op internationale werknemers (ofwel breed: non-Dutch speakers) die volgens berichten meer dan anders eenzaamheid ervaren in deze tijd: thuisisolatie en gebrek aan gebundelde informatie (in alle talen) draagt daar aan bij. 

Beste mensen uit het Holland Expat Center South - netwerk, 

Steeds meer berichten bereiken ons dat internationals (breed: non-Dutch speakers) meer dan anders eenzaamheid ervaren in deze tijd: thuisisolatie en gebrek aan gebundelde informatie (in alle talen) draagt daar aan bij. 

Daarom heeft Holland Expat Center South, samen met Brainport Development, Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen en High Tech Campus Eindhoven het initiatief genomen hier iets aan te doen. Later sloten ook Expat Spouses Initiative en Eindhoven365 aan. 

De portal www.hollandexpatcenter.com/corona-portal is ondertussen LIVE gegaan. We nodigen u van harte uit dit in uw netwerk te delen. De portal bevat een mix van de laatste nieuwsupdates, belangrijke links naar rijks-en gemeentelijke regelingen, en informatie en inspiratie over hoe om te gaan met deze crisissituatie (fysiek en mentaal fit blijven, zelfhulpgroepen, virtuele tours,...). Deze week komen er spotlight interviews met internationals bij en we zijn bezig met het maken van gethematiseerde webinars, samen met onze commerciële partners: dat laatste zal dan bijvoorbeeld gaan over hoe de crisis z'n impact heeft op belastingen, wonen, etc. De portal is constant in beweging.