Van 1992 tot en met 2012 ben ik werkzaam geweest als advocaat. Heel verstandige keuze zou je zeggen, maar ik miste nog iets. Tekenen was al vanaf mijn jeugd mijn passie, dus ik moest daar nog wat mee. In 1999 begon ik daarom aan een mastersopleiding tot medisch/wetenschappelijk illustrator. Na afsluiting van deze opleiding startte ik in 2005 mijn eigen bedrijf Bertholet Illustrations. In opdracht van onder meer uitgeverijen en universiteiten maak ik illustraties voor boeken, folders en andere informatiedragers.

Al gauw ontstond daarom de behoefte om - naast mijn illustratieve werk - ook met een grovere toets te gaan werken, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot XXL-schilderijen. Met name portretten (veelal in opdracht), insecten en authentieke levensvormen die door de urbanisatie verloren dreigen te gaan hebben mijn voorkeur. Mijn schilderijen worden merendeels verkocht via enkele galeries in binnen- en buitenland.

Sinds medio 2019 heb ik een atelier in Giessen. Mijn nieuwe werkruimte biedt de mogelijkheid tot het geven van workshops aan grotere groepen.

foto_met_BOWIE_2.jpg